Sushi Hoogvliet

Sushi is een internationaal voedsel geworden en heeft zich door de generaties heen verspreid naar andere delen van de wereld. Sushi heeft het etiket “vegetarisch voedsel” gekregen en is een favoriet gerecht geworden onder niet-vegetariërs.

Elk Aziatisch land heeft zijn eigen stijl van sushi eten. Japanners hebben een lange geschiedenis van het eten van voedsel op basis van rijst en vis zoals sashimi en rijstrollen werden geïntroduceerd door de Portugezen. De typische manier van koken was om de rijst als het gerecht te presenteren en de vis en zeevruchten buiten de rijst te laten. Deze stijl van koken wordt Edo (Groot Japans Uitvoerend) genoemd of misschien de meer bekende stijl van catering met beroemde koks uit de voedingsindustrie bekend als Strak afgesloten restaurants.

De geboorteplaats van sushi is niet echt een geheim. Sushi werd voor het eerst gekookt in China rond Zuidoost-Azië en India. Er wordt gezegd dat de Chinese term voor sushi shirataki is en de Japanse term voor sushi is gestript. In die zin kan van sushi gezegd worden dat het een Chinees gerecht is in plaats van een trip-fomatisch gerecht.

Het rijstgerecht wordt bereid met Victory roll, wat een versie is van fortune cookie. Dit is in feite een handelsmerk van Curry.

Zoals de gewoonte ontdekte sushi, wordt het in veel landen gegeten met stokjes. In feite geven de meeste sushi-chefs er de voorkeur aan dat hun klanten een paar eetstokjes gebruiken voor het nuttigen van sushi. De onwaarschijnlijke combinatie van vis en rijst wordt gepresenteerd op een speciaal dienblad, de shari genaamd, dat in feite een snijplank is. Dit is in feite een Chinese traditie.

Sushi werd vroeger het best met de handen gegeten. Er is geen bord om de gerechten op te plaatsen en er hoeft niet contant te worden afgerekend. Hierdoor is de traditie om sushi met de handen te eten in Japan blijven bestaan. In Amerika wordt de rijst of soep echter meestal met eetstokjes geserveerd.

De meeste mensen hebben het idee dat het eten van sushi slecht is voor de gezondheid. Ook bestaat de misvatting dat het eten van rauwe vis ongezond is.

In feite is het zeer heilzaam en wordt het beschouwd als een volkoren voedsel. Rauwe vis zoals tonijn, makreel en zalm bevat veel gezonde zuren, bekend als omega-3, die het lichaam munitie geven om ziektes te bestrijden. Uit studies is gebleken dat zalm een zeer sterk vermogen heeft om kanker en zelfs longkanker te bestrijden.

Wist u dat sushi een van de gezondste voedingsmiddelen is die u ooit kunt eten? Het bevat weinig vet, maar ook weinig koolhydraten. Daarom kan het worden opgenomen in het dieet van elke persoon die gezond wil zijn.

Het eten van sushi geeft uw lichaam ook het voordeel van innerlijke goederen die u energie geven, zoals eiwitten en omega-3 vetzuren. Ondanks de naam van de vis, komen vetzuren in veel vis voor, zoals lamsvlees, dus het is heel gezond.

Hoewel sushi in Japan erg populair is, is het dat niet zozeer in de Verenigde Staten. Het wordt echter steeds populairder, omdat het wordt gezien als een gezond alternatief voor traditionele westerse maaltijden. Je kunt het in allerlei variaties krijgen, zoals pittig, premium, wellness en veganistisch. Nu sushi steeds populairder wordt in de Verenigde Staten, wordt het ook steeds goedkoper. Dus ga naar sushi restaurants, en krijg de gezondheidsvoordelen met de smaak van sushi.