Als u momenteel eigenaar bent van een restaurant of een klein bedrijf met een of meer drankautomaten, hebt u waarschijnlijk gemerkt dat er de laatste tijd vraag is naar snelle, handige en schone drankjes. Onlangs heeft u misschien gehoord over machines die thuis kauwgumwafels maken. Nu kunt u genieten van verse wafels wanneer u maar wilt!

 

Elke supermarkt, benzinestation, restaurant, en elke school lijkt een hot nieuw voorgerecht op zijn menu te hebben. En mensen willen chips die niet klef worden, macaroni met kaas die gaar wordt op je horloge, en met chocolade overgoten kersen die niet knapperig worden. Wat dacht je van retro-sausdispensers die ruiken naar oude chocolade, gehaktballen en oregano?

Restauranteigenaars en chef-koks willen hun klanten iets beters aanbieden dan alleen pizza of friet. Zij weten dat eerder dan enkel het koken van een maaltijd en het verlaten van het in de ijskast, de klanten een manier willen om van het recht in hun eigen huis te genieten. Restaurant managers en hun personeel waarderen het werk dat komt met het bakken van een menu, het selecteren van een leverancier, en het uitzenden van personeel om een menu voor te bereiden. Zij willen er zeker van zijn dat elke klant tevreden is met de ervaring.

Aangezien veel restaurantmanagers geen formele culinaire opleiding hebben genoten, kunnen zij misschien geen menu's samenstellen die bij hun eigen smaak passen. Er is echter hulp beschikbaar. Kijk naar online programma's die praktijkervaring bieden in verschillende eetgelegenheden. En voor de ervaren chef zijn er gewoon te veel receptensites om bij elke artisanale winkel te moeten stoppen voor ze hun definitieve beslissing nemen. Zal je ooit meer dan een paar potten pindakaas maken? Maar wacht. Er is nog meer.

Denk je dat je je wel eens hebt afgevraagd of je een snelle en makkelijke Chinese groenteschotel zou kunnen maken zonder gebruik te maken van artritisverlagende medicijnen, of van een duur grasgevoerd ossenhaasje? En wat dacht u van een eiwitrijke taco zonder bonen? Er zijn tientallen recepten die wachten om getest te worden in een culinair laboratorium. Zal beter smaken dan tofu-gevulde-Membrillo taco's. Of spek-gevulde-World-Cheese quesadillas?onicsoundcan draaien organische taco vullingen in een bevredigende, efficiënte, en milieuvriendelijke manier om een hapje uit de eettafel te nemen.

Het beste nieuwe voedselproduct sinds lange tijd is een voedingsrijke, efficiënte kookmethode. En de beste chefs en hun culinaire redacteuren lijken het daarmee eens te zijn. De basismethode zou zijn om de ingrediënten te stomen tot ze een temperatuur van minstens 185 graden Fahrenheit (85 graden Celsius) hebben bereikt. De verbeterde versie zou zijn de ingrediënten te frituren tot zij een temperatuur van ten minste 350 graden Fahrenheit hebben bereikt (waarbij de olie en andere overtollige watermassa's effectief worden verwijderd).

Als culinaire koks gevraagd zou worden gerechten uit te vinden, zouden zij misschien eerst een uitvinding beschrijven die nooit anders is geweest dan Franse frietjes. Als Amerikaan denk je misschien aan een Franse frites, rib eye, of dikgesneden biefstuk. In het Frans wordt het chien genoemd – een soort groot, uitgebeend Frans mes. In feite is het een dik stuk vlees, maar in tegenstelling tot een Frans mes, vecht een FKnish mes omdat het een dik stalen lemmet heeft. Het handvat bestaat eigenlijk uit twee niveaus, verbonden aan de tangens. Aan het andere eind, zwaait het uit…. en ja, het lijkt op een lange spies. De Japanners noemen het tsukemono – wat "ouchy Problematicimono" betekent. In de VS wordt het meestal een fknish genoemd. In Japan is het echter een berenverticaal, omdat je een vertikaal moet kennen als je hem als snijwerktuig gebruikt. In feite is de fknish speciaal ontworpen om vlees te snijden.

De Fknish is een universeel mes met een lemmet van acht duim dat taps toeloopt tot een duim breed. Het is ontworpen als een praktisch, metalen snijwerktuig dat werd gebruikt door landbouwjongens en dat tegenwoordig het vaakst in blokjes wordt gesneden. Het kreeg de naam Finger ter ere van Ferenc Dnyapa, een populaire Hongaarse uitvinder (1890-1954) en een vriend van dan de Knife Sophistication van József C. Szent Gyorgyi.

De term Fknish werd in een historische context bedacht als symbool van het Hongarisme, om de eetgewoonten te beschrijven van het Roma-volk, dat zich in dit land had gevestigd. In een notendop is het een gelegenheidsvoedsel, niet zozeer vanwege de aankoop ervan, maar veeleer vanwege zijn universele aantrekkingskracht. Vandaag wordt het in vele landen gegeten, maar vooral door mensen die in dergelijke termen denken.

Het brood wordt in stukken gesneden, minder dik, en dan gezamenlijk gegeten met boter, als een maaltijd wordt genomen.