Lunchen Scheveningen

Een gezonde lunch betekent een voedingsmiddel dat niet alleen lekker is en waarvan wordt aangenomen dat het u gezond houdt, maar dat ook de nodige voedingsstoffen en vitaminen bevat. Het grote pluspunt van de lunchmaaltijd zit hem in de voedingsstoffen en vitaminen.

Wat zijn voedingsstoffen en vitaminen?

Onbewust van zijn naam, is een voedingsstof de stof die een levend wezen eet om te overleven. Alle dingen bestaan in de wereld volgens een bepaalde set regels en als je niet begrijpt waarom een bepaald voedingsmiddel goed voor je is of waarom een bepaald dieet wordt aanbevolen, moet je een goed begrip hebben van de voedingswaarde van voedsel. Voedingsstoffen worden onderverdeeld in vijf groepen die in volgorde van afnemend belang worden gegeven:

1. Antioxidanten – Dit zijn speciale voedingsstoffen die in levend voedsel voorkomen en die het lichaam beschermen tegen schade die door vrije radicalen wordt veroorzaakt. Vrije radicalen zijn de cellen die kanker kunnen veroorzaken. Antioxidanten kunnen echter ook het risico op andere ziekten verminderen en het lichaam efficiënter maken in het verbranden van vet en andere verontreinigende stoffen (zoals sigarettenrook).

2. Antihistaminica-antihistaminica ook wel bekend als asuries en dextrose zijn natuurlijke suikers die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Ze zijn goed voor de maag en de spijsvertering, en kunnen het risico op schimmelinfecties verminderen.

3. Chroom: dit is een essentieel mineraal dat helpt ervoor te zorgen dat de cellen van de planeet werken zoals het hoort. Dit mineraal helpt ook het risico op kanker en hartziekten te verminderen. Het kan echter ook het risico op diarree verhogen.

4. Calcium en Borium – Omdat het lichaam van honderd jaar geleden bestond uit evenwichtige mengsels van Rode Wolk en Goudbes, was dit mineraal van vitaal belang voor een goede stofwisseling van de hersenen en elk ander orgaan dat de vorm van een orgaan aanneemt. Op dit moment bestaat de bevolking van honderd jaar oud voornamelijk uit kinderen, door de hoge calorie inname krijgt hun lichaam niet genoeg energie en daardoor worden cellen niet op natuurlijke wijze vervangen en daardoor is de ontwikkeling van kinderen op een vroege leeftijd. Daarom is er steeds meer vraag naar voedingsmiddelen voor kinderen, vanwege hun voedingswaarde, maar zonder al te veel aandacht voor het effect op het gebit.

Voor een gezonde ontwikkeling van elk individu zijn mineralen en voedingsstoffen belangrijk, maar er moeten voedingsmiddelen worden gekozen die niet alleen bijdragen tot de ontwikkeling van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van een halve dag vast voedsel en twee hele dagen vloeibaar voedsel.

Er is tegenwoordig een ruime keuze in de levensmiddelensector en je kunt praktisch alles krijgen wat je maar wilt in de vorm van fastfood, verpakte maaltijden en kant-en-klaarmaaltijden, allemaal onder het aegreum van “vers en diepvries”. Het Fast Food Syndroom ontneemt ons onze kindertijd en onze volwassen jaren en vernietigt ons gebit in het proces.

Koken lijkt ook steeds minder populair te zijn geworden door de Slow Food-beweging. Men gaat ervan uit dat koken of het bereiden van voedsel als een vorm van dagboekschrijven tijdrovend en niet erg elegant is. De Slow Food-beweging beweert dat voedsel geen oorlog van epische proporties hoeft te zijn met enorme porties voedsel die aan mensen worden opgedrongen om er “voldaan” uit te zien en zich “voldaan” te voelen. De producenten van deze beweging beweren dat de smaakpapillen van de mensen klaar zijn voor meer voedzame gerechten en dat fastfood, verpakte maaltijden en kant-en-klaarmaaltijden kunnen worden geserveerd met elegantere maaltijden.

Ongetwijfeld de grootste veranderingen in de kooktechnieken en ingrediënten in de loop der jaren is de invoering geweest van zaken als diepgevroren en conserveermiddelvrije zachte margarine, saladevullingen, en voorgekookte producten. Voeg daarbij de reeks crèmes, geleien en smaakversterkers die onze supermarktschappen vullen en de farmaceutica die onze gezondheid behandelen met vitaminen en te veel suiker en testosteron.

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom onze ouders hun toevlucht moesten nemen tot het beproefde, gemakkelijke antwoord op de vraag wat wij te eten krijgen. We hebben allemaal het gezicht van de ouders gezien wanneer de volwassenen thuiskomen van school en klagen dat er geen avondeten is. Er is tenminste één maaltijd waar iedereen het over eens is.

Misschien zal men niet verbaasd zijn over de opmerking van voedingsschrijver Matthew Fortier dat scholen moeten worden verplicht kinderen van jongs af aan les te geven over voeding en voedsel. De lessen zouden onder meer moeten gaan over het verbouwen van groenten in de grond en over hoe verschillend voedsel wordt bereid in verschillende delen van de wereld. Men zou denken dat het leren over voedsel een vereiste zou zijn voor een kind vanaf de geboorte.

Misschien is het tijd voor meer soul food receptensites om meer belangstelling te wekken en meer kinderen aan te moedigen zich voor voeding te interesseren en ermee te koken. Hoe meer onze kinderen geïnteresseerd raken in anders koken en voeding, hoe beter af we allemaal zullen zijn.

Misschien kunnen we terugkeren naar de tijd dat mensen groenten en kippen kweekten in hun achtertuin en het van hun moeders leerden. Er zal misschien wat weerstand zijn tegen de veranderingen die plaatsvinden, maar hopelijk zullen de jongeren de veranderingen zien als een leermoment