Wijn Leiden

Wat als een goede wijn wordt beschouwd, hangt af van vele culturen en regio’s. Sommige van de beste wijnen ter wereld worden in Australië gemaakt. Ook in veel Europese landen wordt wijn zeer gewaardeerd. Veel mensen kennen het verschil niet tussen een biertje en een goede wijn. Wanneer wijn wordt gemaakt van verschillende druivensoorten, geeft dat de wijn een verscheidenheid aan smaken en wijnen die niet alleen fijn zijn, maar verbazingwekkend en Cabernet Sauvignon wordt gekenmerkt door zijn zware body en brede profiel van smaken. Wijn wordt ook geïdentificeerd door de gistsoort. Hij wordt gewoonlijk ingedeeld als bordeaux of bourgogne, afhankelijk van waar hij gemaakt is en van de specifieke gistvariëteit die gebruikt wordt om hem te vergisten. Tenslotte worden veel wijnen ingedeeld naar de druivensoort waarvan ze afkomstig zijn. Elke wijn heeft zijn eigen smaak en aroma, net zoals elk voedsel dat heeft.

De meest voorkomende druiven die voor de wijnproductie worden gebruikt, zijn druiven die behoren tot de Rosaceae (rozen)-familie. Hieronder vallen veel voorkomende rassen als Cabernet, Emakers Secret, Bourgogne en rode Bourgogne. Andere minder belangrijke druivenrassen zijn onder meer Paas, Oud, Gewurztraminer, Pinot Gris en Idiazabal.

De eerste praktische stappen voor het maken van wijn omvatten gewoonlijk: druiventeelt, oogst, snoeien, winter en vroege ongediertebestrijding. (Dit kan nodig zijn om ongedierte of natuurlijk aangetaste planten te voorkomen.) Maar wat de meeste wijnliefhebbers doen is beginnen met een “plant per dag” schema. Dat betekent dat je een bepaald aantal kilo druiven plant. Wanneer ze klaar zijn om geplukt te worden, ga je naar je plaatselijke kwekerij en pluk je de gekochte druiven. Ze planten onder je vorstvrije planten is een slim idee als je een tuin hebt met een plantenbak of pot.

Het telen van druiven is gemakkelijk in een warm klimaat. De planten hebben een goed gedraineerd medium nodig, voldoende zon, water en dagelijkse voeding met bemest gistmeel. Tijdens de vroege groei is snoeien belangrijk. Het beste is om weg te blijven van snoeimachines, omdat je de gezonde bast van de plant niet wilt afsnijden. Een handsnoeier is ideaal om de snoeiklauwen weg te houden.

Het telen van druiven is vrij eenvoudig in een warm klimaat. Om van grote druiven te kunnen genieten, moeten de planten in het zomerseizoen worden geplant. Als je in de herfst plant, zul je moeten wachten tot de planten gegroeid zijn voordat ze klaar zijn om te oogsten. Je kunt een grote oogst planten en er de winter of zelfs de zomer van genieten.

Het kweken van druivenstruiken is eenvoudig en u kunt uw eigen oogst oogsten. oogst ze binnenshuis of in uw keuken. Hier is een eenvoudige procedure die u moet volgen als u een wijnstok wilt kweken:

1. Kies een zonnige standplaats met goed doorlatende grond.

2. Laat uw druivenstokken groeien op een wijd uitgespreid wijnbed.

3. Bereid de grond voor door gaten te graven van 2 meter lang en 2 meter breed. Spreid de grond met compost in de gaten uit. Zet zaailingen in de kuilen en gebruik compost als bovengrond. Ze hebben organisch materiaal zoals rundermest of pluimveemest nodig om te groeien.

4. Stook ze op. Druivenstruiken hebben ongeveer 12 uur nodig om te oogsten. Om het proces te versnellen, kunt u de druivenranken uitdunnen met handgeplukte babywortelen of zilveren glazen.

De zachte zuidelijke grenzen van het menselijk geheugen strekken zich uit tot de geuren van zoet voedsel en wijn. De Zuid-Spaanse druivensoorten zijn even zoet als honing en wijnen uit de Napa-vallei. Zulke rijke aroma’s hoeft niemand te laten liggen.

U kunt uw druivenstokken het hele jaar door oogsten. Druivenstokken hebben een goed gedraineerde fosforhoudende bodem nodig met een pH tussen 5,5 en 6,5. Zaden hebben 8-12 uur nodig om te ontkiemen en zijn klaar om geoogst te worden wanneer ze hun 14e jaar hebben bereikt. Het is beter om met oogsten te wachten tot de wijnstokken goed gevestigd zijn, omdat er dan meer controle is over de groei van de wijnstok.

bewaar je verse druiven in de koelkast. Een koele, droge plaats is het beste, maar je kunt ook wat Supermarkt druivenpitten op de vensterbank leggen.

De beste tijd om uw wijnstokken te oogsten is wanneer ze in uw wijngaard de druiven aan het produceren zijn. Zo kunt u ze goed observeren. Om te oogsten draait u de wijnstok om en controleert u de oogstdatum op het kleine ivoren etiket aan de bovenkant van de druif. Als de datum voorbij is, is de druif rijp en klaar voor verwerking.

De kleine witte plukjes die de meeste boeren maken zijn niet genoeg om een druivenoogst te doen slagen. sappig genoeg en blijken te hard of draderig en teleurstellend te zijn. Boeren hebben geleerd hun plukken kunstmatig op te blazen met deze zoete en kleurrijke plukken om hun druivenranken er aantrekkelijker uit te laten zien voor dieren, waarvan zij redeneren dat ze dan meer kunnen groeien. Dit werkt vooral op struiken en voor insecten om liever op te pikken.