fietsen

Een van de redenen waarom een bedrijf op zoek zou moeten gaan naar bezorgers is wanneer in een bepaalde periode een groter aantal pakketten moet worden afgeleverd bij verschillende klanten en/of woonplaatsen, met weer verschillende tijden en onaangekondigde leveringen, en/of men bereid is extra te betalen voor een dergelijke dienst.

Fietskoeriers worden soms “koeriers” genoemd, hoewel de term meer wordt gebruikt voor het innen van datgene wat als “koeriersvergoeding” in rekening kan worden gebracht. Een fietskoerier is echter een bezorger en dan wordt het latere deel van het bezorgproces meestal “aan het eind” overgelaten. Wanneer een fietskoerier echter verantwoordelijk is voor meerdere leveringen aan zijn of verschillende buren, hebben we ook deze veelgebruikte uitdrukking in gesprekken om dit type levering te beschrijven. Dit komt omdat de fietskoerier onveilig is, de partner traint, en de fietsmethode er ook voor zorgt dat de koerier altijd veilig op de aangewezen bestemming aankomt. Ook het feit dat de fiets koerier aan te komen in persoon, de ultieme band en teken van vertrouwen tussen de afzender en de ontvanger zal niet zo goed als met een persoon het besturen van een busje of vrachtwagen, die ze kunnen meer interactie.

Fietskoeriers zijn altijd een groot deel van een fietskoeriersbedrijf geweest. Het is waar dat een aantal bedrijven, met inbegrip van supermarkten, herbruikbare flessen water bezorgdiensten, of een draadloze winkel wordt gedeeltelijk microbiele omdat ze, door hun aard, niet “flexibel” aan een vervoer methode van keuze. Dat is echter vaak niet het geval als het gaat om pakketbezorging. De belangrijkste reden is dat een fietskoerier een soortgelijk pakket veilig kan verplaatsen, op een even comfortabele manier als in een vrachtwagen.