Steakhouse Breda

De stad België (we hebben het hier over Vlaanderen) is beroemd om zijn street food. Belgische frieten, Belgische spruitjes, Spatisserierench (Frans: gezouten groente – gelanceerd in Parijs in de jaren 1870),zeekroof (Duits: gefrituurde aardappelen – in Vlaanderen weer bekend als Frituur), zuurkool, vuilgist, bierkoozies (Russisch: gesneden brood) en andere van dat soort dingen zijn overal in Belgische steden te vinden. Een van de beroemde gerechten is bekend als “Frituurselen” (Frans: gefrituurde aardappelen – met kaas, soms met druivengelei!), waarvan wordt gezegd dat het ergens in de 19e eeuw in Oriens is ontstaan.

In Belgisch België zijn er ook veel traditionele bars en restaurants. De juiste plaats om meer van deze restaurants te ontdekken is zeker de Belgische hoofdstad Brussel, ook wel bekend als de “Bratwurstgelta” of de “Brüggola” (Brusssicum). De Bratwurstgelta is zeker het populairste streekrestaurant in België. Het is een restaurant dat vooral bekend is om zijn grote selectie van worsten (Duits: worst), koude Nederlandse koffie, brood, eend, ui, aardappel, zuurkool en dergelijke. Probeer ook hun “chnappelt” (een gerecht van gebakken, gekookte aardappel, ui en varkensvlees, otto en groene salade). De populairste gerechten zijn “Hofbrauzer”, “Durger Beskuiten”, “Fressen”, “Tulip pourrie” (een soep van spinazie en room), “Viszooitje” (een kaastaartje), “eninga aszulin”, en vegetarische “Spatisserie”. De meest populaire kleur hier is blauw, vanwege de vloeiende textuur van deBrabantseamis een van de grootste exportproducten van het land. Deze kaas, die twee keer per dag van rauwe melk wordt gemaakt, is het op twee na goedkoopste product ter wereld.

Dan is er nog de Belgische zure room, die opnieuw uit niet-gehomogeniseerde melk wordt bereid. De suidays van lage kwaliteit worden gekenmerkt door een zeer sterke zure smaak. De beste aardbeien komen altijd uit De Smetrol, Noord-Frankrijk en België – vraag de verkopers naar kwaliteitsvolle exemplaren.

Soepen worden altijd bij bijna elke maaltijd gegeten, en u vindt in elk Belgisch restaurant dikke en zware stoofpotten met zacht smakend vlees (bij voorkeur van uien, maar vis komt ook veel voor). Dieeters kunnen aardappelen eten (Frans: morgen eet u alleen biefstuk), hamburgers (Duits: u eet alleen kabob), worst, varkensvlees, kip, vis, eieren, verse asperges, en zeer zachte en smeuïge birchers (Duits: zeer zachte koekjes). Maar ze zijn niet zwaar genoeg om als maaltijd te worden beschouwd, eerder worden ze als tussendoortje gegeten. U kunt gewichtloos bier bestellen (alcohol: u proeft alleen bier in deze wereld) en u hoeft zich geen zorgen te maken over het aankomen van extra kilo’s.

Ook utchiyoni (gewone salami) is heerlijk. Deze wordt traditioneel gekookt ( in tegenstelling tot Spaghetti Aside From Italy ) in een houtgestookte Brick oven.

Belgische bieren doen je geen glazen water slurpen zoals andere internationale bieren. Mousserende wijnen, in plaats van ze op te slurpen, zullen de voornaamste alcoholische drank zijn.

Na het diner is het terug naar de “Caféreens” voor het hoofdgerecht. Voor het Belgische gebak is foie gras een onmiskenbare klassieker, en het is een maaltijd op zich. Het bestaat uit boterachtig, smeltend stokbrood en is een dromerig, licht romig comfortvoedsel. Het gerecht “Caféreens” heeft een beperkte keuze aan ingrediënten. Ja, foie gras is een bekend gegeven. Maar het “Caféreens”-gerecht heeft ook een zeer beperkt repertoire. Het is mogelijk om elke combinatie van verschillende ingrediënten te bestellen die de chef voorstelt. Dit is een van de redenen waarom het hoofdgerecht zo anders smaakt dan op andere plaatsen.

De diversiteit van de internationale keuken geeft duidelijk de populariteit van internationale gerechten aan. Mensen gaan elke dag leren koken of hosten grote evenementen. Als u een evenement organiseert, zorg er dan voor dat u een goed aanbod aan internationaal voedsel opneemt, anders kunt u net zo goed de gasten waarschuwen en zeggen: “Wagyu steak voor iedereen?” Zij antwoorden: “Ja, ik weet het, ik zal de Wagyu steak meenemen.” En zo hangt het eetsucces van je restaurant echt af van het eten en niet alleen van de ambiance en de servicestandaard.

Voor mij is koken mijn passie, dus ik zou me niet kunnen voorstellen dat ik deze prachtige kunst waar ik zo van hou zou opgeven. Mijn toewijding aan uitmuntendheid heeft ertoe geleid dat ik een aantal opmerkelijke recepten heb gecreëerd. Ik heb vele prijzen ontvangen, waaronder die van beste Franse chef-kok in België.